Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 18 paź 2018, o 14:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 kwi 2014, o 12:55 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 08:40
Posty: 6345
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
Czy dałoby się przywrócić dotychczasowe działanie przycisku „cytuj” (czyli otwieranie nowej karty przeglądarki z całym postem do zacytowania po kliknięciu środkowym przyciskiem myszy)? Bardzo się do tego przyzwyczaiłem, a teraz wlepia mi tekst w tym polu na dole i nie ma zmiłuj się...

Brakuje mi też informacji o liczbie nowych postów w każdym z działów.

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 kwi 2014, o 18:04 
Online
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 21784
Locutus napisał(a):
Czy dałoby się przywrócić dotychczasowe działanie przycisku „cytuj” (czyli otwieranie nowej karty przeglądarki z całym postem do zacytowania po kliknięciu środkowym przyciskiem myszy)? Bardzo się do tego przyzwyczaiłem, a teraz wlepia mi tekst w tym polu na dole i nie ma zmiłuj się...

Ok, a czy to nie jest po prostu nasze przyzwyczajenie? Też początkowo uważałem to za gorsze, lecz czy... tak nie jest wygodniej? Dalej możesz cytować wiele postów, a jednak nowe rozwiązanie jest szybsze i nie mnoży zakładek. Jedyne "ALE" jest takie, że jeśli przechodzi na kolejną stronę forum, to okno szybkiej odpowiedzi zdaje się zapominać poprzednie cytaty (robi się od nowa puste), więc w takiej sytuacji trzeba zrobić ctrl+c, ctrl+v.

Jednak zgaduję, że tu mamy wybór: albo, albo. A że nowy sposób ma swoje zalety...

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2014, o 11:18 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 08:40
Posty: 6345
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
Kaszmir napisał(a):
(...) Jedyne "ALE" jest takie, że jeśli przechodzi na kolejną stronę forum, to okno szybkiej odpowiedzi zdaje się zapominać poprzednie cytaty (robi się od nowa puste), (...)
No właśnie! Zawsze otwierałem sobie cytaty w osobnych kartach przeglądarki, żeby potem odpowiedzieć hurtem... A teraz nie da rady... Muszę stopniowo wszystko kopiować pod OpenOffice czy innego MS Office ręcznie po każdej podstronie...

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2014, o 21:27 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 19:08
Posty: 10364
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie
Locutus napisał(a):
No właśnie! Zawsze otwierałem sobie cytaty w osobnych kartach przeglądarki, żeby potem odpowiedzieć hurtem... A teraz nie da rady... Muszę stopniowo wszystko kopiować pod OpenOffice czy innego MS Office ręcznie po każdej podstronie...

Że co proszę? Ja jak odpowiadam zbiorczo na kilka postów rozsianych po kilku stronach to zaczynam w polu szybkiej odpowiedzi pod pierwszą stroną, a jak potrzebuję cytat ze stron następnych to zaznaczam tekst, daję "cytuj", tekst się pojawia na dole, zaznaczam, daję CRTL+X, tam gdzie mam zaczętą odpowiedź daję CRTL+V.

Ale spoko, można się bawić Wordem, jak kto lubi :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2014, o 21:45 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2011, o 13:54
Posty: 1540
Lokalizacja: Kraków
Cukier napisał(a):
daję CRTL+X
CTRL+C chyba


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2014, o 21:50 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 21 sty 2014, o 16:52
Posty: 2809
Lokalizacja: Krowodrza Górka
krakowianka napisał(a):
Cukier napisał(a):
daję CRTL+X
CTRL+C chyba

Ctrl+X to wytnij

_________________
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2014, o 21:59 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2011, o 13:54
Posty: 1540
Lokalizacja: Kraków
aaa OK to ja to robię kopiowaniem na dwóch zakładkach....każdy sposób dobry i muszę spróbować Waszego :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2014, o 08:21 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 08:40
Posty: 6345
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
I tak się muszę bawić z pakietem biurowym, jeśli chcę mieć znaczki polskie – przypominam, że siedzę we Francji z francuską klawiaturą i francuskim windowsem. ;-)

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2014, o 10:56 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2013, o 11:37
Posty: 1063
Panel sterowania -> Region i język -> zakładka Klawiatura i języki -> Zmień klawiatury -> Dodaj -> Klawiatura polska (programisty). Przełączasz między fr/pl kombinacją klawiszy Ctrl+Shift na raz. Przetłumacz te opcje sobie na francuski i dodaj.
Napisałem na podstawie Windowsa 7, na 8 powinno być tak samo, jak masz XP to też Ci mogę sprawdzić jak dokładnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2014, o 11:05 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 10 lis 2012, o 22:35
Posty: 115
Lokalizacja: Krk
A mi brakuje (chyba że coś przegapiłem) przeniesienia z listy postów nieprzeczytanych (po kliknięciu) na najwcześniejszy nieprzeczytany post w danym wątku. Mogę albo na początek albo na ostatni post i czytać od końca... :ehh:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2014, o 11:08 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2011, o 13:54
Posty: 1540
Lokalizacja: Kraków
Na liście nieprzeczytanych masz przy kolejnych tematach po lewej stronie takie malutkie żółte ikonki...po kliknięciu w nią przenosi Cię właśnie a twój pierwszy nieprzeczytany post w danym temacie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2014, o 12:02 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 15 maja 2011, o 15:35
Posty: 1257
Lokalizacja: Bielsko-Biała
tarantulaw2 napisał(a):
Panel sterowania -> Region i język -> zakładka Klawiatura i języki -> Zmień klawiatury -> Dodaj -> Klawiatura polska (programisty). Przełączasz między fr/pl kombinacją klawiszy Ctrl+Shift na raz. Przetłumacz te opcje sobie na francuski i dodaj.
Napisałem na podstawie Windowsa 7, na 8 powinno być tak samo, jak masz XP to też Ci mogę sprawdzić jak dokładnie.

W Windowsie 8(.1) można dodać wiele języków dla samej klawiatury i przełączać je skrótem WIN+Spacja.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2014, o 12:19 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2013, o 11:37
Posty: 1063
No to o to mi właśnie chodzi :P tylko nie sądziłem że zmienili skrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2014, o 16:05 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 15 maja 2011, o 15:35
Posty: 1257
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Ctrl+Shift został i szczerze mówiąc to nie zastanawiałem się na jaki język zmienia. Natomiast Win8 przyniósł coś takiego: :)
Obrazek

PS: Żeby nie pisać dwóch postów: czy jest możliwość aby zdjęcia wyraźnie większe od emotek czy też mojego powyżej, powiedzmy większe niż 320x240 umieszczane w poście przez [img] automatycznie były zmniejszane podczas przeglądania wątku? Aby uniknąć takich kulfonów jak np. tutaj viewtopic.php?f=12&t=47&start=210


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2014, o 16:12 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 8 maja 2012, o 16:42
Posty: 590
Lokalizacja: Kraków
krakowianka napisał(a):
Na liście nieprzeczytanych masz przy kolejnych tematach po lewej stronie takie malutkie żółte ikonki...po kliknięciu w nią przenosi Cię właśnie a twój pierwszy nieprzeczytany post w danym temacie.

To jest jak dla mnie najgorsza zmiana, bardzo mała, a strasznie wkurzająca.
Na starym forum przy kliknięciu w nazwę tematu przenosiło do pierwszego nieczytanego postu, a teraz muszę szukać tej małej kratki... :thumbdown:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL