Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 28 cze 2017, o 10:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: jakdojade.pl
PostNapisane: 30 paź 2009, o 20:26 
Online
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 19998
"jakdojade.pl"
http://www.krakow.pl/komunikaty/?MODE=m ... m_id=10006


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lis 2009, o 12:47 
Online
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 19998
Popularność serwisu rośnie, i bardzo dobrze ;)

"Jak dojechać? Internetowa wyszukiwarka pokaże"
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35821, ... okaze.html


Ostatnio edytowano 6 lis 2009, o 12:48 przez Kaszmir, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2010, o 23:04 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:01
Posty: 9946
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Internet podpowie ci, jak podróżować po Krakowie
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/37 ... egoria=663

Szkoda że np 502 się teleportuje spod Dworca po Budynkach do Placu Inwalidów :P


Ostatnio edytowano 7 kwi 2010, o 23:07 przez Mseifer, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2010, o 16:08 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 22:35
Posty: 2574
Lokalizacja: Kraków Łobzów
Fajne :) Taki autobuser w wersji dla Krakowa. Wypróbowałem, przydatna sprawa.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 kwi 2010, o 19:02 
Online
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 19998
Serwis nie odnajduje w tej chwili linii "226", "2x9", "304" oraz "5x2" - zapewne w związku ze zmianami od jutra.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2010, o 23:01 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 22:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Uruchomiona została testowa wersja dla Trójmiasta - jak na razie, aby się tam dostać trzeba przejść przez stronę MZKZG.
Jest to jeden z pierwszych obejmujący kilkunastu przewoźników (z wyjątkiem KM i WKD w Warszawie).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2011, o 09:01 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 7 sty 2010, o 22:34
Posty: 2602
Lokalizacja: Kraków
Wiecie, że jakdojade wyszukuje teraz także połączenia kolejowe?

_________________
I bike Kraków - wyższa kultura mobilności
http://ibikekrakow.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lis 2012, o 18:26 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 21 sty 2011, o 12:35
Posty: 330
Lokalizacja: Nowa-Huta Pleszów
Ten portal to już dno kompletne, wystarczy dziś na mapie sprawdzić przystanek "Karowa" i dowiemy się, że mamy do wyboru dwie linie "131" i "146". Rozkłady, przynajmniej niektóre, wcale nie pokrywają się ze stanem faktycznym. Linia "131" nie kursuje przez przystanek "Karowa" już od tygodnia. Dodatkowo jeszcze zmiana rozkładów od 10 listopada całkowicie zaciemnia wszystko. Jak ktoś chce faktycznie gdzieś dojechać to powinien nie korzystać z tego portalu. Szkoda czasu, a współczuję komuś kto nie zna danej okolicy, bo postoi sobie na przystanku.


Ostatnio edytowano 4 lis 2012, o 19:15 przez Carol, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2012, o 00:14 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:01
Posty: 9946
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Carol napisał(a):
Ten portal to już dno kompletne, wystarczy dziś na mapie sprawdzić przystanek "Karowa" i dowiemy się, że mamy do wyboru dwie linie "131" i "146".


Właśnie sprawdziłem i jest tylko 146. Gdzie masz różnice w rozkładach?


Ostatnio edytowano 5 lis 2012, o 00:17 przez Mseifer, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2012, o 00:42 
Online
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 19998
Mseifer napisał(a):
Właśnie sprawdziłem i jest tylko 146. Gdzie masz różnice w rozkładach?

Poprawiono w międzyczasie.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Ostatnio edytowano 5 lis 2012, o 00:42 przez Kaszmir, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2012, o 01:33 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 21 sty 2011, o 12:35
Posty: 330
Lokalizacja: Nowa-Huta Pleszów
Mseifer napisał(a):
Właśnie sprawdziłem i jest tylko 146. Gdzie masz różnice w rozkładach?

Od co najmniej dzisiejszego rana do popołudnia niestety były "nieświeże" dane, było 131 i 146. 131 z rozkładem, który obowiązywał na czas zamknięcia mostu na ul. Branickiej, po wybraniu przystanku Branice Pagórek były dwa rozkłady 131, jeden "stary" do Branice Szkoła i drugi "nowy" do Chałupek.
Szkoda, że aplikacja, która ma pomagać notuje takie kwiatki i wprowadza ludzi w błąd.
Sprawdzałem osobiście, bratanek jechał z Azorów dziś do moich teściów, którzy mieszkają niedaleko przystanku "Karowa" i znalazł połączenie linią 131 o 11:04. Problem był tylko taki, że autobus się nie pojawił, myślał że może miał awarię. Następny kurs miał być o 11:49 więc postanowił czekać i też to samo. Czekał aż do 12:25 na linię 146.
Nie będę cytował, jak bardzo pochlebnie wyrażał się o "jakdojade.pl". Pierwsze co zrobił, to wywalił tą aplikację ze swojego telefonu.


Ostatnio edytowano 5 lis 2012, o 01:39 przez Carol, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2012, o 09:40 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:01
Posty: 9946
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Pamietaj to tylko sprzet i oprogramowanie i tez to robia ludzie i sie moga mylic. Zawsze warto sprawdzic i porownac stan z rozkladami na stronie mpk. Sciagnijcie sobie Transportoida - super program zawsze aktualny.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2012, o 12:45 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 21 sty 2011, o 12:35
Posty: 330
Lokalizacja: Nowa-Huta Pleszów
Mseifer napisał(a):
Pamietaj to tylko sprzet i oprogramowanie i tez to robia ludzie i sie moga mylic.

Zgadza się, mój bratanek zresztą też mógł się zainteresować czemu na słupku nie ma rozkładu i tabliczki 131.
Mseifer napisał(a):
Sciagnijcie sobie Transportoida - super program zawsze aktualny.

Dzieki za radę, skorzystamy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lis 2012, o 15:10 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 wrz 2009, o 15:59
Posty: 5775
Lokalizacja: Kraków - Borek Fał.
Mseifer napisał(a):
Pamietaj to tylko sprzet i oprogramowanie i tez to robia ludzie i sie moga mylic.

Ale to nie jest wina człowieka, który się tym zajmuje, tylko wina reorganizacji, którą musiało jakdojadę.pl zrobić, przez głupie zacietrzewienie MPK...
Myślę, że minie z 2-3 tygodnie i wszystko wróci do normy.

_________________
Obrazek
Obrazek
Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 wrz 2015, o 08:57 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 17:35
Posty: 1318
Lokalizacja: kraków
Na jakdojade.pl od kilku dni linia autobusowa "163" jest linią strefową. :lmao:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL