Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 22 wrz 2018, o 23:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Darmobusy
PostNapisane: 1 cze 2012, o 00:43 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 21705
Zły dojazd do Futury
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/regio ... utury.html
Cytuj:
Pracownicy i klienci Futura Park Kraków w Modlniczce skarżą się na częste awarie i spóźnienia autobusu, który za darmo dowozi ich do galerii handlowej.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2012, o 10:43 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 23:20
Posty: 7949
Lokalizacja: Bieżanów
Koniec z darmowym przejazdem:
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/regio ... obusu.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2012, o 10:51 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 21705
rafaello napisał(a):

Jak dla mnie może to być początek końca linii, zwłaszcza trasy do R. Matecznego. Płacić za możliwość przejechania jednego przystanku, w dodatku (przy powrocie) krążąc po całym rondzie? Dziękuję.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2012, o 13:33 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 24 wrz 2009, o 00:00
Posty: 1506
Lokalizacja: kraków
Hehehe... maja poczucie humoru :)))

O ile jeszcze trasa do Borku Faleckiego ma jakis sens, bo jedzie w miare sprawnie, to przejazd do RM jest juz szczytem glupoty :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2013, o 17:11 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2012, o 20:03
Posty: 1294
Nowy Rozkład Jazdy Futura Park (z pominięciem przystanku Rondo Ofiar Katynia..)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2013, o 20:14 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:01
Posty: 9952
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
flosan napisał(a):
Nowy Rozkład Jazdy Futura Park (z pominięciem przystanku Rondo Ofiar Katynia..)


Podobno PTS zaczął obsługiwać tą linię...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2013, o 20:46 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 wrz 2009, o 16:37
Posty: 2873
Lokalizacja: zawsze Kraków
Mseifer napisał(a):
flosan napisał(a):
Nowy Rozkład Jazdy Futura Park (z pominięciem przystanku Rondo Ofiar Katynia..)


Podobno PTS zaczął obsługiwać tą linię...

A jaki tabor wystawił PTS?

_________________
Wzory malowania tramwajów mogą być różne , ale kolor granatowy powinien być jednakowy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2013, o 20:47 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2012, o 20:03
Posty: 1294
Mseifer napisał(a):
flosan napisał(a):
Nowy Rozkład Jazdy Futura Park (z pominięciem przystanku Rondo Ofiar Katynia..)

Podobno PTS zaczął obsługiwać tą linię...

Ano. zgadza się, a to źle? PKS strasznie się spóźniał, albo nadspieszał czasem do 10 minut, niekiedy też nie przyjeżdżał wcale i często zmieniał autobusy na jakieś losowo wybrane rezerwowe ogóraski. Sprawa likwidacji przystanku ROK jest zapewne związana z budowaną w okolicy Galerią Bronowice, chociaż np. na Katowickiej nikt nie wsiada a tam autobus się bezsensownie zatrzymuje (na ROK najwięcej osób wsiadało/wysiadało chyba ze wszystkich przystanków, porównywalnie z końcówkami Matecznego/Futura)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2013, o 20:54 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:01
Posty: 9952
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Arsents napisał(a):
Mseifer napisał(a):
flosan napisał(a):
Nowy Rozkład Jazdy Futura Park (z pominięciem przystanku Rondo Ofiar Katynia..)


Podobno PTS zaczął obsługiwać tą linię...

A jaki tabor wystawił PTS?


Kolega mi coś pisał o Manie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2013, o 23:01 
Offline
Dyspozytor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2010, o 18:56
Posty: 734
Lokalizacja: Nowa Huta Wolne Miasto!
Coś nowego ściągnęli, gdyż w rejestracji ma końcówkę VJ - prawie najmłodszą w Nowej-Hucie.

_________________
Nowa Huta Wolne Miasto!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2013, o 00:49 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 8 maja 2010, o 14:00
Posty: 253
Lokalizacja: Kraków-Łobzów
O ile dobrze widziałem to z PTSu jeździ żółty MAN SLxx3.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2013, o 10:54 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2012, o 20:03
Posty: 1294
W najbliższym czasie Futura uruchomi drugą linię swojego darmobusa - informacja z profilu FB, póki co żadnych konkretniejszych informacji nie posiadam. Chodziły też słuchy, że Galeria Bronowice też uruchomi swojego darmobusa, może ktoś wie coś więcej i uzupełni informacje, póki co jest oburzenie, że Futura nie zatrzymuje się na Rondzie Ofiar Katynia (z przystanku korzystało najwięcej osób), za to zatrzymuje się na Katowickiej, gdzie i tak praktycznie nikt nie wsiada/wysiada.
Cytuj:
Factory Kraków napisał(a): „likwidacja kilku przystanków, w tym tego na Rondzie Ofiar Katynia pozwoliło nam skrócić czas dojazdu autobusu do centrum i uniknąć korków. Dzięki czemu, dojazd do centrum trwa teraz niespełna pól godziny z centrum miasta. Wkrótce ruszy druga linia bezpłatnego autobusu do Factory, która z pewnością wpisze się w Wasze oczekiwania.”


Ostatnio edytowano 2 paź 2013, o 20:50 przez flosan, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2013, o 13:23 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:01
Posty: 9952
Lokalizacja: Kraków->Bieńczyce
Nowa linia

Futura - PC - Futura:
http://www.futurapark.pl/wp-content/upl ... WWW_OK.pdf


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 paź 2013, o 17:23 
Offline
Dyspozytor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2010, o 18:56
Posty: 734
Lokalizacja: Nowa Huta Wolne Miasto!
Mseifer napisał(a):


Widać, że rozkład, czas przejazdów, przystanki robił ktoś lekko nienormalny.

Brak R. Barei, Os. Strusia a do tego przejazd Os. Zgody - PC - Os. Zgody w 120 sekund, nieźle...

_________________
Nowa Huta Wolne Miasto!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2013, o 14:46 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 17 sie 2010, o 18:10
Posty: 334
Lokalizacja: Kraków
Darmobus Carrefoura sterczy na Kobierzyńskiej już drugi dzień i zajmuje zatokę przystanku "Torfowa". Gdyby nie to, że jest za duży na lawetę, to by go pewnie odpowiednie służby sprzątnęły. Uważam że to lekka przesada, mogliby mieć chociaż na tyle przyzwoitości żeby go odholować zaraz po awarii, żeby nie blokował zatoki.


Ostatnio edytowano 21 paź 2013, o 14:47 przez James, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL