Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 19 sie 2018, o 00:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 611 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 41  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lis 2015, o 13:00 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 19:08
Posty: 10234
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie
Po trzech miesiącach od otwarcia estakady ktoś się kapnął, że węzeł przesiadkowy dla pasażerów "301" (i nie tylko) przeniósł się pod Kabel? :puppyeyes:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2015, o 13:28 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 23:20
Posty: 7949
Lokalizacja: Bieżanów
Cukier napisał(a):
Po trzech miesiącach od otwarcia estakady ktoś się kapnął, że węzeł przesiadkowy dla pasażerów "301" (i nie tylko) przeniósł się pod Kabel? :puppyeyes:

Na to wygląda. :hihi: Lepiej późno niż wcale. :rotfl:

Ja się jeszcze zastanawiam ile czasu pozostanie im na wgranie w informacji głosowej w tramwajach o możliwości przesiadki w obu kierunkach na inne tramwaje na tym przystanku. :wow:
O wprowadzaniu pasażerów w karygodny błąd o takiej możliwości na przystanku "Bieżanowska" nie wspominam. :/ Tylko idiota mógł coś takiego wymyślić. Tam jest taka przesiadka jak z "koziej du.y trąba". :lol-above:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2015, o 13:53 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2011, o 18:15
Posty: 1975
Lokalizacja: Kraków Prądnik Biały
Na Bieżanowskiej "możliwość przesiadki" powinna być tylko na autobusy, a do przystanku Kabel powinni w końcu wgrać "możliwość przesiadki na inne linie tramwajowe". Widocznie to tyle roboty że nie zrobili tego jeszcze przez 3 miesiące :lmao:

_________________
https://www.facebook.com/KrakowLinia154/?fref=ts - zapraszam i polecam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2015, o 15:11 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2013, o 11:37
Posty: 1063
Dobrze, że umożliwili przesiadki dla 301 na Kablu, choć i tak uważam, że dalej linia powinna zatrzymywać się na Dworcowej - bo gdyby ktoś chciał się przesiąść na pociąg, to lepiej wysiąść na Dworcowej i przejść ten kawałek.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2015, o 15:53 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 21566
tarantulaw2 napisał(a):
Dobrze, że umożliwili przesiadki dla 301 na Kablu, choć i tak uważam, że dalej linia powinna zatrzymywać się na Dworcowej - bo gdyby ktoś chciał się przesiąść na pociąg, to lepiej wysiąść na Dworcowej i przejść ten kawałek.

Popieram. Tak jak zwykle jestem przeciwnikiem mnożenia przystanków na trasach linii przyspieszonych, tak w tym wypadku dobrym pomysłem byłoby pozostawienie obu.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2015, o 16:06 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 17:35
Posty: 1783
Lokalizacja: kraków
tarantulaw2 napisał(a):
Dobrze, że umożliwili przesiadki dla 301 na Kablu, choć i tak uważam, że dalej linia powinna zatrzymywać się na Dworcowej - bo gdyby ktoś chciał się przesiąść na pociąg, to lepiej wysiąść na Dworcowej i przejść ten kawałek.

Ale to jest specjalne zagranie. Jedziesz "301" przesiadasz się na Kablu w "9" i "50" po czym wysiadasz na przystanku "Dw. Płaszów Estakada" i schodami schodzisz na perony. =P
Takim sposobem robisz wielką przysługę PKP i..... ZIKiT-owi bo zwiększasz frekwencję propagandowej "50" która dużo straciła pasażerów na południowym odcinku trasy. :rotfl:
Zgodnie z przysłowiem "wilk syty i owca cała". :lol-above:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 lis 2015, o 16:38 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 21566
kucyk napisał(a):
Takim sposobem robisz wielką przysługę PKP i..... ZIKiT-owi bo zwiększasz frekwencję propagandowej "50" która dużo straciła pasażerów na południowym odcinku trasy. :rotfl:

Taaak, niewątpliwie o to ZIKiTowi chodziło. W końcu jeden-dwa kursy "301" na godzinę, z których może góra kilka osób jedzie na dworzec, zrobią wielką różnicę.

Przyznam, że jestem pod wrażeniem. Oto ZIKiT zaproponował całkiem dobrą zmianę na "301", z myślą o pasażerach, a Ty i tak zdołałeś się przyczepić i nawet wrzucić do tematu słowo "propaganda".

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 lis 2015, o 18:23 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 9 gru 2013, o 22:02
Posty: 198
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
Krakowiak2013 napisał(a):
Zmiana obsługi przystanków i korekta rozkładu jazdy

Cytuj:
Szanowni Pasażerowie!



Uprzejmie informujemy, że od dnia 1.12.2015r. (wtorek) autobusy linii 301 będą zatrzymywać się na przystanku "Kabel" w obu kierunkach. W zamian, autobusów tej linii nie będą zatrzymywać się na przystanku "Dworcowa" w obu kierunkach.


Jednocześnie wprowadzona zostanie korekta rozkładów jazdy linii 301 we wszystkie dni tygodnia.


http://kmkrakow.pl/index.php?option=com ... Itemid=102


Komunikat ze strony KM ZIKIT został usunięty. Na Facebook'u MPK dalej widnieje, pojawił się także na przystankach linii 301. Z kolei na stronie MPK są już rozkłady obowiązujące od 01.12.2015 i zmian na trasie 301 nie ma... I bądź tu człowieku mądry...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2015, o 16:24 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 21566
Co się odwlecze, nie uciecze - przystanki "301" zostały zmienione, i od wczoraj "trzysetka" staje na "Kablu", a przestała obsługiwać przystanek "Dworcowa":
Cytuj:
Szanowni Pasażerowie!

Uprzejmie informujemy, że od dnia 21.12.2015r. (poniedziałek) nastąpi korekta rozkładów jazdy linii 301 we wszystkie dni tygodnia. Dodatkowo autobusy linii 301 będą zatrzymywać się na przystanku "Kabel" w obu kierunkach, natomiast nie będą obsługiwać przystanku "Dworcowa".
http://kmkrakow.pl/

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2016, o 19:02 
Offline
Moderator fb pkk

Dołączył(a): 15 mar 2014, o 22:03
Posty: 3332
Lokalizacja: Kraków->Nowa Huta
W Niepołomicach od jutra mieszkańcy zdecydują o usprawnieniu komunikacji na terenie gminy :thumbup: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/ ... ,id,t.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lis 2016, o 16:22 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 26 maja 2015, o 17:08
Posty: 2535
Lokalizacja: Kraków
Nieczynny przystanek Niepołomice Dworzec
Cytuj:
211, 221, 301
29.11.2016 08:00-15:00
Nieczynny przystanek Niepołomice Dworzec


Szanowni Pasażerowie,

Na podstawie informacji otrzymanej od Urzędu Miasta i Gminy Niepołomice uprzejmie informujemy, że w dniu 29.11.2016 r. (wtorek) w godzinach od ok. 8:00 do ok. 15:00 w związku z pracami wodociągowymi zostanie zamknięte skrzyżowanie ulic Kazimierza Wielkiego i Spółdzielczej w Niepołomicach.

W związku z powyższym linie 211, 221 oraz 301 będą w tym czasie kursować z pominięciem przystanku "Niepołomice Dworzec".

Za utrudnienia przepraszamy.

http://kmkrakow.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 gru 2016, o 22:08 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2013, o 19:48
Posty: 3444
Lokalizacja: Kraków
Kolejny już komunikat o zmianach w Niepołomicach. Tym razem wrzucony z prawdopodobnie 6-dniowym opóźnieniem (wrzucony dziś (14 grudnia), obowiązuje od 8 grudnia, mimo że taka data nie padła w komunikacie).

Tymczasowe skrócenie linii
Cytuj:
211, 221, 301
do odwołania
Tymczasowe skrócenie linii


Szanowni Pasażerowie,

Uprzejmie informujemy, że w związku z pracami w ciągu ulicy 3 Maja w Niepołomicach prowadzonymi przez Zarząd Dróg Wojewódzkich w Krakowie linie aglomeracyjne nr 211, 221 oraz 301 będą funkcjonowały na skróconych trasach do odwołania.

Linia 211 nie obsługuje przystanku Niepołomice Rynek, natomiast linie 221 i 301 są skrócone do przystanku Niepołomice Rynek (nie obsługują przystanku Niepołomice Dworzec).

Za utrudnienia przepraszamy.


http://kmkrakow.pl/

_________________
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2017, o 16:47 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lip 2014, o 22:35
Posty: 3731
Lokalizacja: Kraków - Mistrzejowice
Niepołomice postawi na przesiadki
http://www.dziennikpolski24.pl/region/a ... ,11701201/

_________________
Linia 14 z taborem mieszanym NGT6 i NGT8, Linia 52 w Krakowiakach i NGT8, stanowcze NIE dla bezzasadnej faworyzacji Krowodrzy Górki pod względem taborowym, NIE dla tuneli tramwajowych zamiast metra !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2017, o 18:29 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 mar 2014, o 13:22
Posty: 2675
Lokalizacja: Michałowice
Ciekawe czy żałują teraz likwidacji linii kolejowej do Niepołomic za rządów Kracika? A nóż by się teraz przydała?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2017, o 18:38 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 17 gru 2011, o 11:03
Posty: 1385
Lokalizacja: WDZ
Polska język trudna język... Co do proponowanych zmian trasy "301' byłbym sceptyczny - ostatecznie nie po to płaci się za linię bezpośrednią żeby wydłużać czas przejazdu w celu ułatwienia przesiadek na pociąg. Jeśli gmina Niepołomice chce zrobić lepiej swoim mieszkańcom mogłaby zainwestować w przedłużenie "301" na terenie Krakowa np. do oś. Podwawelskiego - wtedy Niepołomiczanie mieliby ogromną większość Krakowa w zasięgu jednej przesiadki na jednym bilecie...

_________________
Kupcy z Północy już wszystko widzieli i nie mieli wątpliwości, że jeszcze nieraz wszystko zobaczą
("Zakazana magia")


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 611 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 41  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL