Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 20 lip 2018, o 20:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 510 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 sty 2016, o 15:30 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2011, o 18:15
Posty: 1969
Lokalizacja: Kraków Prądnik Biały
Mistrzejowiczanin napisał(a):
Nie wiem czy u kogoś jeszcze, czy tylko u mnie, ale przy próbie wejścia na forum od rana do 12:00 pojawiało mi się takie coś:
Obrazek

U mnie też tak było.

_________________
https://www.facebook.com/KrakowLinia154/?fref=ts - zapraszam i polecam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sty 2016, o 15:41 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 wrz 2013, o 13:58
Posty: 1616
Lokalizacja: Krowodrza, Tenczynek
Ja przez tapatalk też nie mogłem się połączyć i również ok 12 problem zniknął.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2016, o 16:36 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 6 lut 2015, o 17:46
Posty: 2028
Czy coś się dzisiaj dzieje z forum ?
Bo kilkukrotnie wyskakiwała mi taka informacja o "medytacji serwera" :-)
Obrazek

_________________
https://strimi.pl
"Jest super, jest super
Więc o co ci chodzi?"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2016, o 16:39 
Online
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 lut 2012, o 13:57
Posty: 1093
Lokalizacja: Kraków|●Prusy
Odświeżyłem stronę i poszło. Natomiast w "trybie prywatnym" udawało mi się za każdym razem i nie pokazywała się ta informacja.

_________________
Mam alergie na linie typu 4X i 4XX


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2016, o 13:37 
Online
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 17:35
Posty: 1777
Lokalizacja: kraków
smerf napisał(a):
Czy coś się dzisiaj dzieje z forum ?
Bo kilkukrotnie wyskakiwała mi taka informacja o "medytacji serwera" :-)
Obrazek

Potwierdzam. Ja wczoraj miałem ten sam obrazek na komputerze stacjonarnym i brak połączenia z serwerem na smartfonie bez znaczenia którą przeglądarkę włączyłem. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2016, o 20:32 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2010, o 18:45
Posty: 2033
Lokalizacja: Kraków
tiross napisał(a):
Odświeżyłem stronę i poszło. Natomiast w "trybie prywatnym" udawało mi się za każdym razem i nie pokazywała się ta informacja.
Tryb prywatny nie przechowuje ciasteczek itd. Wobec tego nawet jak uda się usunąć awarię, to przeglądarka "może zapamiętać niedostępność strony i dalej wyświetlać ten zielony komunikat" - wtedy trzeba jeszcze wyczyścić ciasteczka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2016, o 20:53 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 28 gru 2015, o 12:22
Posty: 537
Jopek36 napisał(a):
tiross napisał(a):
Odświeżyłem stronę i poszło. Natomiast w "trybie prywatnym" udawało mi się za każdym razem i nie pokazywała się ta informacja.
Tryb prywatny nie przechowuje ciasteczek itd. Wobec tego nawet jak uda się usunąć awarię, to przeglądarka "może zapamiętać niedostępność strony i dalej wyświetlać ten zielony komunikat" - wtedy trzeba jeszcze wyczyścić ciasteczka.

Ja również miałem wczoraj ten sam problem, ale po wyczyszczeniu historii przeglądania i właśnie w/w ciasteczek problem zniknął. ;) Często tak miałem (w pasku z adresem: www.pkk.info.pl) i wtedy też pomagało wchodzenie przez Google na forum (w pasku wpisywałem nazwę i wskakiwało bez problemu).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2016, o 09:12 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 08:40
Posty: 6181
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
Chyba nie o ciasteczka chodzi a o cache...

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2016, o 19:45 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2013, o 19:48
Posty: 3414
Lokalizacja: Kraków
Od pewnego czasu podczas przeglądania forum zdarza się, że nie chce mi się załadować cała strona. Strona ucina się w środku tekstu lub nawet na początku przed załadowaniem głównej tabeli – nie ma reguły, przycina w bardzo różnych miejscach na stronie. Ot, choćby jak tutaj. Po odświeżeniu strona zazwyczaj działa już poprawnie, niemniej jako że takie ucinanie zdarza się chyba tylko i wyłącznie na stronach gdzie są nieprzeczytane posty (w php: ?view=unread), po odświeżeniu nie wiem który post nie był czytany i muszę szukać co już czytałem a czego jeszcze nie. Niby drobnostka, ale strasznie wkurzająca. Ktoś coś?

_________________
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lut 2016, o 15:04 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 21491
Mi się to kiedyś może raz albo dwa chyba zdarzyło, lecz potem przestało. Przeszukałem internet i cisza na ten temat. A próbowałeś używać inną przeglądarkę, czy problem się powtarza (i jakiej przeglądarki używasz)? Który system?

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lut 2016, o 15:20 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2013, o 19:48
Posty: 3414
Lokalizacja: Kraków
Firefox, Windows 8.1, innych opcji nie próbowałem, poza Tapatalkiem, ale tu problemu nie ma.

_________________
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lut 2016, o 20:05 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2015, o 22:50
Posty: 276
Lokalizacja: Jestem gorszego sortu
Mam zapytanie, w jakim dziale i temacie można poruszyć kwestie KM w innych miastach Polski?

I nie chodzi o jakieś wiadomości, informacje, aktualności z jakiegoś miasta.

_________________
Jestem gorszego sortu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lut 2016, o 22:16 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 18 wrz 2011, o 22:34
Posty: 1169
Packie napisał(a):
Mam zapytanie, w jakim dziale i temacie można poruszyć kwestie KM w innych miastach Polski?

I nie chodzi o jakieś wiadomości, informacje, aktualności z jakiegoś miasta.

W dziale "Polska i Świat" jest wątek "Wiadomości wojewódzkie" i tam jest podział na poszczególne województwa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lut 2016, o 22:37 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2015, o 22:50
Posty: 276
Lokalizacja: Jestem gorszego sortu
Nawet jeżeli nie jest to jakaś "wiadomość" w tym znaczeniu?

_________________
Jestem gorszego sortu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 lut 2016, o 22:58 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 18 wrz 2011, o 22:34
Posty: 1169
Tam jest ogólna dyskusja na temat KM w danym województwie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 510 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL